vrijdag 6 december 2013

Eva Daeleman en Peter Van de Veire presenteren omkadering Eurovisiesongfestival 2012


Eva Daeleman en Peter Van de Veire presenteren omkadering Eurovisiesongfestival 2012


Op dinsdag 22 mei, donderdag 24 mei en zaterdag 26 mei zendt Eén het 57ste Eurovisiesongfestival live uit vanuit Azerbeidzjan.  

Eva Daeleman brengt voor elke halve finale verslag uit vanuit Bakoe in twee Eurosong-specials en Peter Van de Veire presenteert op zaterdag live een voorbeschouwing voor de grote finale. Ook MNM, Radio 2 en Ketnet besteden uitgebreid aandacht aan het Eurovisiesongfestival.

Voor de halve finales van dinsdag 22 mei en donderdag 24 mei brengt Eén telkens een Eurosong-special. Beide specials staan helemaal in het teken van het Eurovisiesongfestival in Bakoe en onze Belgische kandidate Iris.

    De eerste special van Eva Daeleman, op dinsdag 22 mei, blikt terug op de voorbereidingen van Iris en kijkt ook vooruit naar de halve finale waarin ze de Belgische driekleur zal verdedigen.

In verschillende rubrieken en reportages leren de kijkers Iris beter kennen. Eén-omroepster en MNM-dj Eva Daeleman trekt als reporter naar Bakoe om in de special verslag uit te brengen van hoe Iris zich klaarstoomt voor de eerste halve finale.

Eva Daeleman is ook de stem die de reportages aan elkaar praat.
 
In de tweede special, op donderdag 24 mei, staat het Songfestival-gebeuren in Bakoe centraal. Reporter ter plaatse Eva Daeleman leeft samen met de kandidaten en alle betrokkenen in Bakoe toe naar de tweede halve finale.

'Studio Eurosong' met Peter Van de Veire
Op zaterdag presenteert Peter Van de Veire live vanuit de studio van 'Vrienden Van de Veire' een voorbeschouwing op de langverwachte finale van het Eurovisiesongfestival.

Hij blikt terug op de halve finales en verwelkomt specialisten en liefhebbers van het festival, zoals ervaringsdeskundige Tom Dice, Songfestival- kenner André Vermeulen en onvoorwaardelijke Songfestival-fan Henk Rijckaert. Supporters uit heel Europa maken dat de sfeer er meteen goed inzit.

Tijdens de pauzes van het Eurovisiesongfestival keert Eén terug naar de studio in Brussel voor een stand van zaken met Eva Daeleman door de kenners en liefhebbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten