dinsdag 14 januari 2014

Één omroepster Eva Daeleman fietst de 'duizend kilometer' van Kom op tegen Kanker


Één omroepster Eva Daeleman fietst de 'duizend kilometer' van Kom op tegen Kanker


De fietsers van van de duizend kilometer van Kom op tegen Kanker doen op 19 mei Tongeren aan. De tocht eindigt op 20 mei 2012 in Brasschaat. Ook Eva Daeleman fietst sportief mee.

De derde editie vindt plaats van 17 tot en met 20 mei en loopt van Mechelen, over Brussel, naar Brugge. Vervolgens fietsen de honderden deelnemers via Tongeren naar Antwerpen.

Elk jaar steunen ook enkele bekende Vlamingen, die zelf van nabij met kanker te maken kregen, als peter en meter de tocht. Dit jaar zijn dat Eva Daeleman, Annemie Struyf, Jan Hautekiet en Leo Van Der Elst.

De opbrengst van de langste fietstocht van Vlaanderen gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Daarnaast staat de fietstocht ook symbool voor de zware inspanning die kankerpatiënten moeten leveren in hun strijd tegen de ziekte.

Onder de Limburgse deelnemers zit ook een afvaardiging van KTA Campus Plinius uit Tongeren. ‘De hele school zal zich inzetten om een bedrag in te zamelen. Het zijn vier leraren Lichamelijk Opvoeding die de kilometers gaan maaien', klinkt het in de school.

Elke dag wordt er 250 kilometer afgelegd. ‘Er kan ook in ploegen gefietst worden. Zo kan de duizend kilometer opgesplitst worden in ritten van 125km, wat voor iedereen haalbaar moet zijn', zegt Kristof Gielen van de organisatie.


Annemie Struyf, Eva Daeleman, Leo Van der Elst en Jan Hautekiet zijn de peters en meters van 1000km 2012. Ze zetten hun schouders onder de langste fietstocht van Vlaanderen en -nog belangrijker- onder de strijd tegen kanker.

Van 17 tot en met 20 mei kan je deelnemen aan de derde editie van de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Ook Eva Daeleman zal meefietsen in de langste fietstocht van Vlaanderen, want dit jaar is ze meter van de actie.

Gaststad van dienst is Mechelen. Vanuit Mechelen wordt er gefietst naar alle Vlaamse provincies en dat om geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankerondezoek.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op www.1000km.be

Eva Daeleman, Jan Hautekiet en Leo Van der Elst lieten alvast hun conditie testen op de fiets. Hebben ze nog veel werk voor de boeg om klaar te raken voor de 1000 kilometer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten