vrijdag 1 februari 2013

Eva Daeleman met nieuw lifestyleprogramma Fabriek Romantiek op Eén


Eva Daeleman met nieuw lifestyleprogramma Fabriek Romantiek op Eén
 
Fabriek Romantiek - nieuw op één met

Vanaf 4 november 2012 hebben de Eén-kijkers elke zondag een vaste afspraak met Eva Daeleman en Caroline Verbrugghe voor het nieuwe lifestyleprogramma Fabriek Romantiek op Eén.

Eva en Caroline inspireren de kijkers met tal van ideeën om van hun huis een plek te maken waar het heerlijk thuiskomen is, al trekken ze er net zo graag op uit om boeiende mensen te ontmoeten, unieke plekken te ontdekken en van het leven te genieten.

Wanneer het buiten kouder wordt, bergt Bartel Van Riet zijn schop in Groenland enkele maanden op en geeft hij de fakkel door aan Eva Daeleman en Caroline Verbrugghe. Zij maken het gezellig binnen met het fonkelnieuwe lifestyleprogramma Fabriek Romantiek.

De twee sexy hipsters hebben daarin oog voor alles wat het leven kleur geeft, van een geniale vondst op een vintagemarkt, mode kleding, over een origineel huisgemaakt meubeltje tot een stijlvolle koffiebar die zich perfect leent voor een gezellige middag onder vrienden.

In tijden waarin alles te koop is en kant-en-klare producten alomtegenwoordig zijn, kiezen Eva en Caroline voor een andere, meer persoonlijke aanpak. Ze gaan op zoek naar originele spullen en inspirerende plekken, geven hun eigen invulling aan hun leven en huis en deinzen er niet voor terug om zelf creatief uit de hoek te komen. Trendsettend genieten, dat is hun missie.

Fabriek Romantiek laat zien hoe de kijkers hun huis met enkele kleine ingrepen kunnen pimpen tot een plek waar het heerlijk thuiskomen is. Een vleugje inspiratie, een likje verf, wat recuperatiemateriaal en een beetje handigheid, meer is er vaak niet nodig om een indrukwekkend resultaat neer te zetten.

Maar ook voor wie geen zin heeft om zelf de handen uit de mouwen te steken, is Fabriek Romantiek leuk om naar te kijken. Eva en Caroline voeren de kijker mee naar bijzondere interieurs, laten hen kennismaken met heel wat creatieve zielen en ontdekken en zetten de nieuwe trends.

IEDERE WEEK EEN ANDER ONDERWERP
Iedere aflevering van Fabriek Romantiek staat in het teken van een thema in de breedste zin van het woord, van “in en rond de keuken”, over “sfeerverlichting” tot “groen in huis”. Eva en Caroline doen daarmee elk hun ding. Terwijl Eva Daeleman op zoek gaat naar interessante mensen, hippe spullen en inspirerende plekken, bezit ontwerpster Caroline de gave om ideeën met een minimum aan tijd en materiaal om te zetten tot de prachtigste objecten.

In de eerste aflevering, die in het teken staat van fotografie, laat Caroline bijvoorbeeld zien hoe je originele fotohouders maakt met glazen bokalen, of zelfs met plastieken speelgoedfiguurtjes. Ze toont ook hoe je met een lading fotokaders uit de kringloopwinkel een geslaagde compositie maakt aan de muur. Eva Daeleman stapt ondertussen een bijzondere fotografiewinkel binnen en krijgt tips waarmee zelfs amateurfotografen tot erg leuke resultaten kunnen komen om een mooie foto te trekken. Fotografen met digitale camera en instagram is hot.

In een aflevering vol ideeën voor in en rond de keuken maakt Caroline dan weer haar hoogst persoonlijke versie van de vide-poche. Dat is een klein kastje waarin ze alle spullen uit haar broek- of jaszak kwijt kan, van sleutels over kleingeld tot een portefeuille. Zelfs haar favoriete kookboek staat nu altijd binnen handbereik. Eva Daeleman gaat op haar beurt op bezoek bij Hanne, die muurdecoraties ontwerpt met oude en nieuwe borden.

Ze creëert originele composities van eetborden in verschillende kleuren en vormen, die mensen vervolgens kunnen kopen en volgens de instructies in hun eigen huis kunnen ophangen. Eva gaat ook een kijkje nemen in een huis waar het fornuis de keuken domineert en bijna alle andere toestellen verbannen heeft. De eigenares is gek op haar authentieke fornuis en heeft haar hele huis erop afgestemd.

Het zijn maar enkele van de vele ideeën waarmee Eva en Caroline het deze herfst en winter bijzonder gezellig maken, vanaf 4 november in Fabriek Romantiek op Eén.

Fabriek Romantiek met Eva Daeleman en Caroline Verbrugghe: iedere zondag om 18.10 u. vanaf 4 november 2012 op Eén.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten