zondag 2 december 2012

Eva Daeleman reikte 'Radio 2 Zomerhit' award voor Beste Vrouwelijke Artiest uit aan Noémie Wolfs van Hooverphonic

Nieuwe één omroepster Eva Daeleman reikte op 12 augustus 2011 de 'Radio 2 Zomerhit' award voor Beste Vrouwelijke Artiest uit aan zangeres Noémie Wolfs van Hooverphonic.
Free Souffriau, Selah Sue, Kato en Noémie van Hooverphonic; dat waren vooraf de vier topfavorieten voor de 'Radio 2 Zomerhit'-award voor Beste Vrouwelijke Artiest, die uitgereikt werd door Eva Daeleman. In de categorie Beste Mannelijke Artiest waren Christoff, Kevin, Milow en Stan Van Samang in de running voor de overwinning. Wie uiteindelijk naar huis gaat met een van de felbegeerde awards, zag en hoorde u op vrijdag 12 augustus live op Radio 2 en Eén, in Radio 2 Zomerhit met Luk Alloo en Ilse Van Hoecke, en prijs uitreikster Eva Daeleman.
Op vrijdag 12 augustus verwelkomden Luk Alloo en Ilse Van Hoecke het kruim van de Vlaamse muziekwereld op de Rotonde in Middelkerke-Westende voor een nieuwe editie van 'Radio 2 Zomerhit'. De show werd live uitgezonden op Radio 2 en Eén. De grootste kanshebbers waren vooraf al bekend gemaakt. In de nieuwe categorieën Beste Vrouwelijke Artiest, uitgereikt door Eva Daeleman, en Beste Mannelijke Artiest bombardeerden de Radio 2- luisteraars de volgende artiesten tot absolute topfavorieten (in alfabetische volgorde):
Beste vrouwelijke artiest(overhandigd door Eva Daeleman)
Free Souffriau
Hooverphonic (Noémie Wolfs)
Kato
Selah Sue
Beste mannelijke artiest
Christoff
Kevin
Milow
Stan Van Samang
Die vier vrouwen en vier mannen kregen de meeste stemmen van luisteraars achter hun naam. Wie de topfavorieten waren in de andere categorieën, hoorden de luisteraars op vrijdag 12 augustus op Radio 2. In 'De Zomerhitcollectie' stelden Peter Verhulst en Dieter Vandepitte vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur de topfavorieten voor in de categorieën Beste Doorbraak, Beste Performance, Beste Nederlandstalige Lied, Beste Ambiance en Beste Kidspop.
Grote namen op de affiche
De lijst van artiesten die optreden op Radio 2 Zomerhit leest als een wie-is-wie van de Vlaamse muziekwereld. Op vrijdag 12 augustus verwelkomen Luk Alloo, Ilse Van Hoecke en Eva Daeleman onder meer Axelle Red, Bart Kaëll, Bart Peeters, Belle Perez, Buurman, Christoff, De Pitaboys, De Romeo’s, Flip Kowlier, Free Souffriau, Ian Thomas, Kato, Kevin, Laura, Milk Inc. en Stan Van Samang aan de Rotonde in Middelkerke-Westende.
Een hele dag 'Zomerhit' op Radio 2
Op vrijdag 12 augustus was Radio 2 de hele dag lang in 'Zomerhit'-sfeer. Al vanaf 10.00 uur 's ochtends zond Radio 2 uit vanop locatie in Westende. Kim Debrie is de eerste die de 'Zomerhit'- studio in gebruik mag nemen voor Mooie dagen. Wie die ochtend in de buurt van de studio komt flaneren, maakte kans om live de Hoger-lager-quiz te spelen.
Vanaf 13.00 uur steeg de spanning ten top met de 'De Zomerhitcollectie'. Daarin warmen Peter Verhulst (13.00-16.00 uur) en Dieter Vandepitte (16.00-20.00 uur) de luisteraars op voor 'Radio 2 Zomerhit'. Ze maken bekend wie de superfavorieten zijn in de categorieën Beste Doorbraak, Beste Performance, Beste Nederlandstalige Lied, Beste Ambiance en Beste Kidspop. Peter en Dieter verwelkomen ook winnaars van vroeger en vertellen de leukste verhalen uit de rijke 'Zomerhit'-geschiedenis. De heren krijgen ook heel wat artiesten op de vloer, die even binnenspringen na hun repetitie voor de grote show van ‘s avonds. Zijn ze er klaar voor? En hebben ze al een bedankwoordje ingeoefend, mocht het nodig zijn? Reporter Kim Debrie gaat in de wijde omgeving vragen om de pronostiek van de man en vrouw in de straat; wie wint volgens hen 'Zomerhit'?
Vanaf 20.00 uur speurde Pascale Vranckx naar nieuwtjes in 'Zomerhit Backstage'. Kennen Luk Alloo en Ilse Van Hoecke hun teksten? Hoe wordt er gereageerd op de winnaars? De luisteraars horen het van vlak voor de 'Zomerhit'-show tot middernacht.
'Radio 2 Zomerhit', vrijdag 12 augustus op de Rotonde in Middelkerke- Westende

Kato heeft de hoofdprijs gewonnen op de Radio 2 Zomerhit 2011.
Het nummer "The joker" van Kato, finaliste van de talentenjacht "Idool" op vtm werd uitgeroepen tot Zomerhit 2011. Ongeveer honderdduizend personen hebben de voorbije weken hun stem uitgebracht op de website van Radio 2.
Radio 2 reikte in totaal acht prijzen uit op het strand van Westende. Christoff mocht voor het eerst in zijn twintigjarige carrière een Radio 2 Zomerhit-trofee in ontvangst nemen. Zijn optreden op het Schlagerfestival in Hasselt werd uitgeroepen tot beste performance van het jaar.
Laura kreeg de prijs voor beste kidspop en Kris Wauters van Clouseau nam de award voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst uit handen van Will Tura. "Gek op jou" werd door de luisteraars van Radio 2 verkozen boven "Symfonie" van Free Souffriau en "Mama (nowo homme hon?)" van Flip Kowlier.

De prijs voor beste ambiance ging naar de meezinger "Waar is da feestje" van De Pitaboys . De winnaar van de talentenjacht op vtm, Kevin , kreeg de prijs van beste doorbraak van het jaar. Hij zong zijn nummer "She's got moves" voor zijn fans in Westende.
Milow kon zijn award voor beste mannelijke artiest niet in ontvangst nemen. De zanger uit het Leuvense stond op het podium in Portugal, maar had een videoboodschap doorgestuurd om het publiek te danken.
Hooverphonic mocht twee keer juichen op Radio 2 Zomerhit. Zangeres Noémie Wolfs (foto) won niet alleen de prijs voor beste vrouwelijke artiest van het jaar die uitgeriekt werd door Eva Daeleman, de groep kreeg na zijn optreden ook een dubbel platina album voor veertigduizend verkochte cd's van "The night before".
De show werd gepresenteerd door Luk Alloo, Ilse Van Hoecke en prijsuitreikster Eva Daeleman en was, voor het eerst, live te volgen op Radio 2 en Eén.
DE LAUREATEN
• Radio 2 Zomerhit 2011 Kato (The joker)
• Performance Christoff (Schlagerfestival)
• Kidspop Laura (Ik mis je zo papa)
• Nederlandstalige lied Clouseau (Gek op jou)
• Doorbraak Kevin
• Ambiance De Pitaboys (Waar is da feestje)
• Mannelijke artiest Milow
• Vrouwelijke artiest Noémie Wolfs (Hooverphonic) (Award uitgereikt door Eva Daeleman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten